https://www.sothebysrealty.ro/wp/wp-content/uploads/2022/06/1-2.png

Stilul tradițional românesc în natură

Departe de metropole, descoperim sanctuare naturale unde iau naștere proiecte unice, ideale pentru cei care asociază relaxarea cu priveliști verzi și aer curat. Amprenta stilului tradițional românesc definește unele dintre casele de vacanță aflate la vânzare în portofoliul Sotheby’s International Realty Romania

Indiferent care este motivul pentru care vă atrage ideea întoarcerii la tradiție în mijlocul naturii, descoperiți în continuare 3 proprietăți care răspund celor mai exigente cerințe de confort și calitate.   

Casa Cosma

La poalele Munților Rodnei, înconjurată de pajiști și pomi fructiferi, Casa Cosma reprezintă o călătorie în timp, tradițiile maramureșene fiind conservate în energia întregului loc. Elementele esteticii tradiționale românești se îmbină cu cele moderne într-o abordare arhitecturală echilibrată. 

Din prispa casei, sunteți deasupra problemelor sau stresului din viața de zi cu zi – un autentic refugiu care invită la calm și liniște interioară. 

Și în această atmosferă, aveți de unde alege cum să vă petreceți timpul liber. Foișorul din grădină vă permite să descoperiți rolul terapeutic al momentelor de solitudine, iar împrejurimile vă invită la drumeții, vânătoare sau descoperirea obiectivelor turistice aflate la distanțe mici.

Casa tradițională din Șuncuiuș

Parte integrantă din priveliștea impunătoare a văii Crișului, Casa tradițională din Șuncuiuș pare născută din natură.

Este un exemplu de reinterpretare și împletire a elementelor tradiționale, rustice românești cu abordarea modernă și multifuncțională a spațiului. O casă a lemnului și a verdelui natural, puse la încercare de pete de culoare neașteptate ca masa albastră din grădină.

Legătura cu natura se resimte oriunde, fie că alegeți să o experimentați în leagănul din curte sau la căldura sobei.

Casă de vacanță în inima munților lângă Brașov

               

În apropierea Brașovului, Valea Dobârlăului găzduiește o casă de vacanță excelentă pentru iubitorii sălbăticiei montane. Munții și brazii protejează întreaga proprietate de explozia turistică din apropiere. La adăpostul lor, vă puteți bucura de o oază de aer curat, liniște și conectare cu natura.

Construcția tradițională, din lemn și piatră, devine parte a peisajului, iar grădina amenajată cu atenție reia în miniatură priveliștea înconjurătoare. Interiorul cald și elegant este perfect pentru seri de poveste la căldura focului din șemineu. Pentru activități în aer liber, puteți folosi terenul de sport din apropiere sau puteți alege să porniți într-o drumeție. 

Alegeți o proprietate unică și redescoperiți-vă în intimitatea naturii!

Autor: Cella Constantinescu

Distribuie:

Articole similare

Proprietăți tradiționale, reconversii contemporane

Nov 22, 2023
Vezi postare

Case frumoase și arhitecții lor celebri

Oct 31, 2023
Vezi postare

Călătorie Transilvană

Oct 23, 2023
Vezi postare

Abonează-te la newsletterul nostru

Povești neștiute despre palate, conace, case istorice și luxul contemporan