https://www.sothebysrealty.ro/wp/wp-content/uploads/2022/08/image-19.png

Evadează din cotidian în liniștea refugiilor montane

Aug 24, 2022

Acolo unde omul întâlnește muntele, acolo unde temperaturile de vară te mângâie, mai degrabă decât să te toropească, acolo, la munte, găsești proprietăți de care te îndrăgostești. Vile, conace, cabane și chiar „resort”-uri în zone înconjurate de brazi, pini sau mesteceni, sunt locurile de poveste în care găsești să îți tragi sufletul, odată ce respiri aerul curat de munte. Aceste locuri în care îți regăsești liniștea ca niciunde ți le prezentăm în portofoliul diversificat de proprietăți montane al Sotheby`s International Realty Romania.

Oare îți poți imagina o seară de vară la adăpostul terasei sau în intimitatea piscinei interioare privind cum luna se pierde în coama brazilor? Noi deja ne-am imaginat, când am cules toate aceste proprietăți speciale pentru ca tu să ai de unde alege.

Vile noi și vechi, pentru familii ce apreciază liniștea și confortul

Dacă te-ai gândit că ai nevoie de o reședință la munte, îți prezentăm această vilă contemporană smart cu piscină interioară. Locul în care nu ai decât să îți stabilești reședința de vară este în Breaza, nu departe de Capitală. „Un univers perpendicular al unghiurilor drepte îmblânzite de vegetație atent plasată, copaci cu coroană deasă și arbuști stufoși”, această vilă are terase largi și este situată pe un teren de aproape 1.800 mp. Cuprinde 8 camere, 4 băi, piscină interioară și un total de 636 de mp construiți. Tot aici,  în această localitate aflată aproape echidistant între Ploiești și Brașov găsim și alte proprietăți ce îți pot atrage atenția. Pentru cei ce își doresc o investiție rentabilă, Vila Zoldy este o opțiune de luat în calcul, iar pentru cei ce vor să simtă vibrația României pitorești, un conac din alte vremuri le dă șansa să readucă la viață o bucățică de istorie.

Descoperă: Vila contemporană smart cu piscină interioară, jud. Prahova

În drumul ce străbate munții Bucegi, pe Valea Prahovei, facem un popas în Sinaia, la Vila Carola. Încărcată și piperată de istorie, aceasta este un fost hotel montan, nu foarte departe de Castelul Peleș, unde se spune că se întâlneau pe ascuns fostul rege Carol al II-lea și Elena Lupescu. După finalizarea castelului, Sinaia a devenit locul în care aristocrația vremii își construia tot mai multe reședințe de vară.

Descoperă: Vila Carola, jud. Prahova

Ceva mai aproape de Brașov, în Predeal, găsim casa care, în anii 1950 – 1958, i-a fost alocată de Ministerul Apărării Naționale lui Nicolae Ceaușescu, pe vremea când acesta era general de armată. Această vilă de protocol a fost construită în anul 1927, are 8 camere, desfășurate pe o suprafață de 322 de mp construiți și are o curte de 1.350 mp, pe Cioplea, cea mai frumoasă zonă a Predealului.

„Le petit chateau”, o reședință montană contemporană pentru transilvăneni

În județul Harghita, undeva la 100 de km de Brașov și tot la aceeași distanță de Târgu Mureș, găsim un intim castel contemporan. În centrul unui domeniu transilvan de 20.000 de mp se află acest refugiu montan, finalizat în anii 2000, cu peste 600 de mp construiți, 6 dormitoare cu băi propri și o sală de luat masa pentru 12 persoane. „Le petit chateau” oferă și posibilitatea de extindere, prin amenajarea unei mansarde sau prin adăgarea de corpuri de clădire pe terenul suficient de cuprinzător. Aici îți poți petrece timpul detașat de grijile de zi cu zi și îmbrățișat de natură.

Descoperă: „Le petit chateau”, jud. Harghita

Confort modern cu arhitectură rustică

Arhitectura tradițională se îmbină cu tehnica modernă în proprietăți ce te aduc mai aproape de liniștea vieții din comunitățile rurale, oferindu-ți totodată confort. Casa Cosma din zona Maramureșului ne aduce într-un univers de basm, purtându-ne spre tradițional și autentic cu naturalețe. Veche de 150 de ani, aceasta a fost restaurată și adusă la standarde actuale în anul 2008. Cu pridvor și sculpturi, aflată în mijlocul unei livezi, casa este locul unde poți avea seri minunate, împreună cu familia.

Descoperă: Casa Cosma, jud. Maramureș

În Banatul Montan găsim, la marginea pădurii, o casă bătută în piatră, într-un loc ce te poartă în timp. Socolari este o localitate atestată documentar din secolul al XIV-lea și se situează aproape de Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, unde poți găsi Lacul Ochiul Beiului şi Cascadele Beuşniţei, Valea Beiului şi Cheile Nerei, cât și alte obiective turistice.

Descoperă: Casa de la marginea pădurii, din satul artiștilor, jud. Caraș-Severin

Privind spre luciul apei pe ferestrele unor proprietăți de neprețuit

La 45 de km de Cluj-Napoca, într-un luminiș și în jurul unui ochi de apă, la răscrucea dintre Valea Ierii și Valea Negrii, găsim un loc de poveste, construit într-un stil rustic. Nestemata Munților Apuseni cuprinde 17 camere și 4 apartamente, dintre care două cu ciubăr privat, cât și o sală de evenimente ce poate primi până la 300 de invitați. În plus, terasa exterioară are 80 de locuri, dintre care 36 acoperite. Alte facilități cuprinse sunt sauna, șemineul, separeurile și zona de recreere pentru cei mici, cu spațiu interior și exterior, unde poți juca paintball și airsoft, table, remi și șah. Toate acestea completează imaginea unui „retreat” montan gândit până la detaliu și minunat pentru o evadare din oraș sau pentru un eveniment reușit.

Descoperă: Nestemata Munților Apuseni, jud. Cluj

De cealaltă parte a Podișului Transilvaniei pășim într-un „resort” cu priveliște ce te îmbine să visezi. Geamurile „floor-to-ceiling” ale Lake View Resort Colibița privesc deasupra Lacului Colibița, spre Munții Călimani. La „marea de la munte” este locul unde, în mijlocul pădurilor și pășunilor, poți privi de la balcon un spectacol al naturii și bărci cu catarg ce plutesc alene pe apă.

Descoperă: Lake View Resort Colibița, jud. Bistrița-Năsăud

Acestea sunt doar o parte din proprietățile extraordinare ce te așteaptă. Găsește-ți și tu refugiul montan potrivit explorând un portofoliu impresionant de proprietăți cu ajutorul Sotheby`s International Realty România.

Autor: Cătălin Socol

Distribuie:

Articole similare

Proprietăți tradiționale, reconversii contemporane

Nov 22, 2023
Vezi postare

Case frumoase și arhitecții lor celebri

Oct 31, 2023
Vezi postare

Călătorie Transilvană

Oct 23, 2023
Vezi postare

Abonează-te la newsletterul nostru

Povești neștiute despre palate, conace, case istorice și luxul contemporan