https://www.sothebysrealty.ro/wp/wp-content/uploads/2023/06/blog-26.jpg

Oportunitățile de investiție în industria ospitalieră din România

Jun 20, 2023

Odată cu vara, mintea zboară la vacanță. De aceea, am selectat din portofoliul Romania Sotheby’s International Realty vile exclusiviste care reprezintă oportunități de investiție remarcabile pentru că pot fi folosite ca destinație de vacanță indiferent de sezon. 

Industria ospitalieră este în continuă diversificare și este important pentru orice afacere durabilă în domeniu să poți oferi oaspeților experiențe de neuitat la care se vor reîntoarce și le vor recomanda mai departe. Proprietățile pe care le vom prezenta vin la pachet cu fidelizarea oaspeților. 

Sulina Retreat

  

Delta Dunării este, neîndoielnic, o emblemă a României, iar Sulina Retreat are o poziționare de invidiat în acest paradis. 

Brațul Sulina nu oferă doar cadrul natural de excepție, ci și o istorie interesantă, pe gustul celor curioși. 

Bizantinii numeau locul Salina, cartografii italieni o marcau pe hărțile lor încă din secoulul XIV, iar turcii foloseau des canalul datorită ușurinței cu care putea fi navigat. Tot Sulina a jucat un rol important în operele lui Jean Bart. 

Turiștii beneficiază de natura duală a locului: frumusețea și liniștea naturii, dar și istoria locului. 

Sulina Retreat folosește aceste avantaje și plusează printr-un design elegant și facilități numeroase. 

Clădirea a fost renovată recent, în 2017, și oferă un spațiu amplu pentru oaspeți, format din 17 camere cu băi en suite, precum și 4 terase și spații comune. Aceasta este cea mai apropiată proprietate de zona protejată UNESCO din Sulina, cu 40 km de plajă virgină. 

Echilibrul dintre verdele puternic al exteriorului și design-ul rustic oferă o stare de calm și amplifică relaxarea pe care o caută orice turist. 

Lake View Resort Colibita

Lake View Resort Colibița este locul în care două vile în stil contemporan rămân fidele numelui pe care l-au primit.

 

Vederea cuprinzătoare către lac, prin geamurile înalte care acoperă aproape tot peretele este punctul forte pe care îl aduce această proprietate, fiind totodată motivul pentru care vizitatorii se vor întoarce mereu aici. 

Vilele dispun de terase unde priveliștea naturii vă însoțește în fiecare dimineață. Cerul și vârful munților Călimani oglindiți în apa clară alcătuiesc o imagine de fundal impresionantă care se completează cu eleganța interiorului. Design-ul interior este minimalist, iar cromatica este naturală, compusă dintr-un amestec atent de bej, negru sau gri și accente subtile de bronz sau cupru. 

Deschiderea până la lac nu este avantajoasă doar prin priveliștea impresionantă pe care o oferă, ci și prin posibilitatea ca turiștii să se bucure de facilitățile pe care proprietatea le oferă. 

Pontonul plutitor și zona de debarcader cu foișor complet echipat sunt câteva exemple de modalități prin care puteți profita de frumusețea apei. 

Pentru cei care aleg să stea aici, Lake View Resort Colibița reprezintă o vacanță liniștită. Pentru cei care aleg să transforme cele două vile într-o afacere pe termen lung, Lake View Resort Colibița înseamnă o investiție profitabilă și inteligentă într-una dintre destinațiile mai puțin cunoscute din România. 

Izvorul Tăușoarelor, retreat în Valea cu Mure

În apropierea zonei protejate a Munților Rodnei, într-un cadrul natural intim, se află un retreat special. Proprietatea este amplasată în Valea cu Mure, într-o zonă acoperită de culturi de mure ce conviețuiesc cu fagii abundenți de pe suprafața terenului și oferă un aer parfumat, mai ales în sezon. 

Pensiunea are doar 5 camere, ceea ce contribuie la păstrarea liniștii naturale specifice zonei. Valea Gersa oferă o priveliște de poveste, fiind foarte aproape de vârful Tibleș. 

Pădurile de brad și fag, la o altitudine de 1000m oferă pensiunii o atmosferă privilegiată. Odată ce ieșim din această oază de relaxare, descoperim o serie de puncte turistice de excepție. Plimbările în natură și vânătoarea oferă o experiență aparte. Cei pasionați de bird watching au oportunitatea de a admira speciile diverse, printre care ciocănitoarea neagră, fazanul, privighetoarea, iernuca sau cocoșul de munte. Cei pasionați de drumeții pot explora Parcul Național Munții Rodnei, plin de fagi, plopi albi sau cireș sălbatic. Nu în ultimul rând, Peștera Izvorul Tăușoarelor se află la 3,5 kilometri distanță de pensiune și este o alegere perfectă pentru activitățile de familie. 

Pensiunea este cea care deschide calea către toate aceste atracții turistice, fiind în stransă legătură cu ele. Orice oaspete interesat de frumusețea naturală a zonei are nevoie de o cazare care să răspundă nevoii sale de relaxare. 

De aceea, pensiunea a fost atent construită pentru a completa experiența autentică a vizitatorilor. Construcția îmbină tradiția locală cu tehnologia modernă. Design-ul urmărește un stil hibrid, îmbrățișând atât elemente rustice, precum și contemporane. Buștenii care îmbracă toată vila sunt prelucrați manual, slefuiți și curățați folosind tehnologie canadiană, iar izolarea este realizată cu lână de oaie naturală prelucrată în Austria. 

Recepția de la parter dă tonul aerului cald și luminos al întregii pensiuni. Tot la parter se află și două dintre dormitoare precum și camera de zi dotată cu un șemineu.

Pentru că întreaga vilă îmbrățilează conceptul de intimitate, la etaj se află alte două dormitoare și camera gazdei care poate fi transformată în dormitor pentru copii. 

Subsolul pensiunii oferă o zonă de relaxare cu saună infraroșu, masă de tenis, precum și un amplu spațiu de depozitare. 

Cromatica neutră a camerelor este alesă atent pentru a scoate în evidență lemnul pereților. Cu toate acestea, piesele de mobilier oferă un contrapunct de culoare și echilibrează atmosfera. Legătura cu natura nu este neglijată, camerele dispunând de vitralii și o terasă exterioară cu grill și un foișor din lemn. Pensiunea deține certificat de clasificare de 5 margarete (cel mai înalt nivel pentru pensiuni) și deține toate autorizațiile de funcționare DSP, DSVA, Apele Române, inclusiv autorizația de mediu.

Toate aceste beneficii ale proprietății le oferă oaspeților relaxarea dorită chiar și în zilele petrecute înăuntru. 

Hotel Ramada Brașov

Brașov, orașul înconjurat de Munții Carpați Meridionali, este nelipsit de pe listele turiștilor care vor să descopere regiunea istorică a Transilvaniei. Hotelul Ramada este unul dintre cele mai populare cazări ale vizitatorilor, oferind 133 camere și apartamente dotate conform standardelor internaționale. 

Aflat în inima României, Brașovul este cunoscut pentru gama largă de atracții turistice. Piața Sfatului este printre cele mai vizitate zone, fiind înconjurată de clădiri istorice impresionante precum Biserica Neagră, o capodoperă a arhitecturii gotice. Strada Sforii este una dintre cele mai înguste străzi din Europa și locul în care orice turist face fotografii de neuitat, iar cetatea Brașovului oferă o panorama spectaculoasă asupra întregului oraș. Tocmai datorită acestor puncte de interes, turiștii au nevoie de o cazare la același nivel.

Ramada Hotel răspunde exact acestei nevoi, oferind servicii precum parcare gratuită sau centru de sănătate/SPA. De asemenea, mezaninul hotelului include 3 săli de conferințe modulare, care au o capacitate de până la 180 de persoane.

Tot aici regăsim și restaurantul care oferă preparate autentice precum teppanyaki sau sushi. 

Nestemata Munților Apuseni

La doar 45 km depărtare de Cluj, la răscrucea apelor din Valea Iernii și Valea Negrii, este amplasată această pensiune bătută în piatră și mărginită de natura sălbatică. 

Vacanțele își ating adevăratul potențial, frumusețea naturii fiind mult mai valoroasă atunci când e admirată din confortul oferit de această proprietate. Priveliștea impunătoare și aerul de munte îi însoțește pe oaspeți la cafeaua de dimineață, savurată pe terasele boeme ale vilei. 

Lemnul este elementul central, având un rol dublu. La exterior, el contribuie la arhitectura în stil rustic, iar la interior completează mobilierul și creează o atmosferă de cabană contemporană, echilibrată din punct de vedere cromatic.

Numărul mare de camere este un plus, dacă ne gândim la utilizarea proprietății. Printre alte atribute se numără restaurantul, cu o capacitate de 300 de persoane, salina, sauna și șemineul. Pensiunea reprezintă o alegere perfectă pentru evenimente corporate, nunți sau concedii în natură.

Copiii - mici sau mari – au multe lucruri de făcut aici.

Cei mici își pot petrece timpul la locul de joacă, iar cei mai mari pot alege să folosească spațiul special amenajat pentru jocuri precum airsoft, paintball sau șah.  

Hotel Palace

Nu putem să nu menționăm Constanța atunci când vorbim despre vacanțe de vară. Unul dintre cele mai cunoscute hoteluri de pe litoralul românesc este Hotel Palace, care are o istorie lungă. 

Acesta a fost inaugurat la 12 iulie 1914 și a ocupat de la început un statut privilegiat, dispunând de cele mai elegante dotări și facilități: 250 de camere, lumină electrică, apă caldă si rece in fiecare cameră, săli de baie la fiecare etaj, ascensoare pentru persoane si bagaje, holuri, sală de corespondentă, sală de fumat, fabrică de gheață și celebrul restaurant cu bucătărie româno-franceză. 

Hotelul urmează stilul eclectic specific Rivierei franceze, cu fațada principală concepută simetric și monumental. 

Ferestrele de la parter au deasupra un arc ușor destins, cu cheie de boltă, etajul I alternează balcoane cu feronerie și zidărie, etajul II are un șir ritmat de balcoane cu feronerie pe console, iar celelalte nivele sunt separate de o friză cu val grecesc. 

Fațada spre mare este mai înaltă, clădirea urmând panta malului, și introduce un element asimetric, respectiv scara care ajunge până la nivelul țărmului. 

Hotelul impresionează prin monumentalitatea sa de origine neoclasică franceză și reprezintă o oportunitate de investiție remarcabilă datorită poziționării sale aparte. 

Autor: Cella Constantinescu

Distribuie:

Articole similare

Proprietăți tradiționale, reconversii contemporane

Nov 22, 2023
Vezi postare

Case frumoase și arhitecții lor celebri

Oct 31, 2023
Vezi postare

Călătorie Transilvană

Oct 23, 2023
Vezi postare

Abonează-te la newsletterul nostru

Povești neștiute despre palate, conace, case istorice și luxul contemporan