https://www.sothebysrealty.ro/wp/wp-content/uploads/2023/05/Picture-10.jpg

Litoralul Bulgariei poate îndeplini trei dorințe: relocare, case de vacanță, investiție

May 30, 2023



Bulgaria se bucură de 378 de km de litoral la Marea Neagră, cu peste 100 de plaje variate – de la cele cu aer sălbatic, trasate de stânci și dune, la cele romantice, cu întinderi calme de nisip auriu. 11 dintre acestea au primit ”steagul albastru” – certificat internațional care este acordat în funcție de calitatea nisipului, curățenie, calitatea apei, siguranța zonei, dar și protejarea mediului înconjurător.



Cei care consideră că relaxarea este sinonimă cu sunetul valurilor vor găsi pe coasta bulgară a Mării Negre și alte atracții: centre de balneologie și spa, terenuri de sport, acqua parc și câteva docuri de unde pot explora marea la bordul iahtului. Zona are și numeroase locuri încărcate de istorie care merită excursii de o zi – Castelul de la Balcic și Grădina Botanică, Castelul Ravadinovo și Casa Basmelor din Sozopol – sau zone considerate ”minuni alte naturii”, cum este Pădurea de piatră din apropierea orașului Varna, un muzeu în aer liber cu construcții ciudate a căror proveniență nu este încă elucidată.



Pentru a putea îndeplini trei dorințe, trebuie menționate aici și alte atuuri ale litoralului din Bulgaria. Accesul este facil, fie pe autostradă, fie cu avionul până la unul din cele două aeroporturi internaționale – din Varna și Bourgas. Infrastructura de comunicații și internetul de mare viteză situează Bulgaria printre primele 10 țări din lume din acest punct de vedere. Bineînțeles, randamentul investiției trebuie evaluat din perspectiva viitoarei adoptări a euro și acceptarea în spațiul Schengen a Bulgariei. 



În portofoliul Sotheby’s International Realty există mai multe proprietăți pe litoralul din Bulgaria, proprietăți care răspund unor cerințe variate, dar la același nivel de calitate.



Apartament de lux pe prima linie a plajei



Un golf liniștit și plin de soare, situat la 8 km de Nisipurile Aurii și la 10 km de Varna. Un complex nou, cu două clădiri de apartamente, chiar lângă plajă, cu arhitectură modernă, materiale de construcție de cea mai bună calitate, terase și ferestre largi. Doc unde pot fi găzduite 17 iahturi, posibilitatea de a practica diverse sporturi, inclusiv cele nautice. Piscină cu apă termală, spații de recreere pentru copii, restaurante elegante.



This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-1-1024x686.jpg



Aici se află apartamentul de lux din portofoliul Sotheby’s International Realty, complet mobilat și pregătit să joace rolul de acasă pentru noii proprietari sau turiști.



O zonă de living și dining generoasă și primitoare; un spațiu armonios, construit din tonuri neutre de bej și gri, cu canapele și fotolii comode și ferestre largi. 



This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-2-1024x584.jpg





This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-3-1024x598.jpg



Mesele – cea de cafea și cea din dining – sunt detaliul de rafinament. Bucătăria deschisă se încadrează perfect, reluând discret placarea cu marmură din living. 



This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-4-1024x686.jpg





This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-5-1024x686.jpg



Cele două dormitoare păstrează stilul de design minimalist. Fiecare câștigă personalitate din decorațiunile interioare – mici piese de mobilier sau decorarea pereților. 



This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-6-1024x686.jpg



Apartamentul dispune și de două băi și o terasă spațioasă. Datorită poziției complexului și a calității materialelor și soluțiilor folosite în construcție, apartamentul poate fi locuit pe tot parcursul anului. 



Penthouse de lux în Varna, Bulgaria



Rămânem în apropierea capitalei de vară a Bulgariei, orașul Varna, mai precis în zona cea mai verde – stațiunea ”Sfântul Constantin și Elena”. 



Penthouse-ul de lux din portofoliul Sotheby’s International Realty face parte dintr-un complex exclusivist, situat la 100 m de plajă. Distins cu premiul special „Proiectul anului 2021”, complexul pune la dispoziție, pe lângă priveliști superbe, și un pachet de facilități excepționale: centru sportiv, SPA, terenuri de tenis și fotbal, loc de joacă, salon de înfrumusețare.



This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-7-1024x578.jpg



În general, penthouse înseamnă rafinament și calitate superioară. În cazul acestuia, trebuie enumerate și spațiile care alcătuiesc apartamentul, tocmai pentru a avea imaginea completă a nivelului de confort pe care îl oferă: living spațios, bucătărie deschisă și dining, 3 dormitoare, 2 băi, terasă și balcon.



Apartament superb cu vedere la mare în cel mai mare complex de pe coasta bulgară a Mării Negre



Sozopol este unul dintre cele mai vechi orașe de pe litoralul bulgăresc, un loc boem și plin de istorie. Localizat pe o mică peninsulă stâncoasă, este împărțit în zona nouă a orașului și orașul vechi, cu case construite din piatră și lemn într-un stil devenit emblematic pentru această zonă.  



Cel mai mare complex de vacanță este la câțiva metri de coasta mării și înconjurat de păduri de pini. Cele 80 de vile ale complexului sunt construite în spiritul stilului arhitectural distinctiv al Renașterii Bulgare din secolul al XIX-lea.



This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-8-1024x578.jpg



Cu o suprafață construită de 102 m2, apartamentul din portofoliul Sotheby’s International Realty Romania are două camere, o baie, o terasă însorită și este complet mobilat. Camera de zi este generoasă și include trei spații separate: bucătărie, dining și living.



This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-9-1024x578.jpg



Apartamentul este situat în apropierea piscinei, a plajei, a restaurantului, a parcării și a magazinelor.



Casă pe prima linie a mării într-un complex rezidențial lângă Pomorie, Bulgaria



Între orașele Burgas și Pomorie, Lahana se distinge prin clădirile joase și elegante, cu vedere la mare. În această zonă, cu acces la ambele orașe și facilitățile acestora, se situează proprietatea de tip townhouse din portofoliul Sotheby’s International Realty. 



This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-10-1024x691.jpg



This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-11.jpg







This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-12.jpg



This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-13.jpg

Casa face parte dintr-un complex pe prima linie a mării, are două etaje, verandă și grădină proprie. Aceasta are două camere, trei băi și o suprafață construită de 139m2. La cerere, poate fi mobilată.



O bijuterie de piatră la opt kilometri sud de Cape Kaliakra



Capul Kaliakra este, pe lângă un loc încărcat de istorie, rezervație naturală și arheologică, un spațiu al legendelor, cu o vibrație proprie.  Iar proprietatea din portofoliul Sotheby’s International Realty, situată la doar 8 km de Capul Kaliakra, se integrează perfect în atmosfera, misterul și vibrația locului. 



Poziționată pe un teren generos, construcția are 19 apartamente, zone de divertisment și recreere (cramă, restaurante) și 300 de metri de plajă izolată.

This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-14-1024x683.jpg





This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-15-1024x612.jpg



Clădirea a fost construită din aproximativ 1600 de metri cubi de piatră tăiată, folosind tehnologii de ultimă generație și materiale ecologice. Atenția la detaliu plasează clădirea în armonie perfectă cu natura înconjurătoare, fără a renunța la facilitățile moderne.

Apartamentele au fiecare personalitatea proprie, cu elemente de design executate de specialiști în tehnologii vechi.



This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-16-1024x683.jpg





This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-17-1024x769.jpg



Grecii sunt cei care au denumit zona ”Kali Akra”, adică „bun adăpost”. Și proprietatea poate fi un bun adăpost pentru evenimente deosebite, de la celebrări la mult căutatele ”retreat-uri”. 



This image has an empty alt attribute; its file name is Picture-18-1024x683.jpg



Autor: Cella Constantinescu

Distribuie:

Articole similare

Proprietăți tradiționale, reconversii contemporane

Nov 22, 2023
Vezi postare

Case frumoase și arhitecții lor celebri

Oct 31, 2023
Vezi postare

Călătorie Transilvană

Oct 23, 2023
Vezi postare

Abonează-te la newsletterul nostru

Povești neștiute despre palate, conace, case istorice și luxul contemporan