Viața la Șosea, cum era numit Kiselefful in Belle Epoque, înseamnă fără doar și poate privilegiu, arhitectura armonioasă, densitate mică, investiție sigură, liniște și verdeață. Privită din exterior o proprietate aici este o oportunitate; trăită în interior viața pe Mahatma Gandhi colț cu Kiseleff,...
Viața la Șosea, cum era numit Kiselefful in Belle Epoque, înseamnă fără doar și poate privilegiu, arhitectura armonioasă, densitate mică, investiție sigură, liniște și verdeață. Privită din exterior o proprietate aici este o oportunitate; trăită în interior viața pe Mahatma Gandhi colț cu Kiseleff, înseamnă magia culorii, a parfumului și sunetelor rar întâlnite în restul orașului. De la magnolia de la colțul străzii, recunoscută drept cea mai frumoasă din București, la castanii cu flori-candelabru și mai apoi mirosul imbatatator de tei care cutreieră aerul în mai și iunie, viața la Șosea nu este decât poezie pură. Trecerea toamnei este punctată de căderea castanelor lucioase, iar iarna ninsoarea nu e nicăieri mai frumoasă în oraș decât filtrată de lumina stâlpilor de iluminat ce duc înspre Arcul de Triumf.
Apartamentul ce poate deveni viitorul “acasă” are cinci camere, din care două dormitoare, plus doua băi și este situat pe două nivele, un hochparter înalt (3.8m) și demisol, unite de o scară interioară realizată de un artist elvețian. Scara este de fapt cea care atrage atenția și unește cele doua spatii, dând de altfel și tema centrală a casei.
Din holul de intrare se ajunge un zona de zi ce cuprinde spațiul de dining cu bucătăria pe dreapta și livingul în stânga. Este un spațiu fluid cu treceri largi, dușumea de stejar și spații vitrate largi. Tavanele sunt cele care-l partiționează prin grinzile și cadranele decorative din bârne de lemn ce le decorează, în acord perfect cu ușile, dușumeaua și treptele scării, care sunt la rândul lor din stejar masiv și executate la comanda.
Mobilierul vechi, valoros, din lemn masiv, da greutate și istorie spațiului, la fel ca și tablourile, tăvile de argint și obiectele decorative. Dulapul cu porțelanuri pentru masă și șemineul atrag privirea și o țin captivă - este mult suflet în aura lor, vezi mâini ce au mânuit platouri la dineuri, pagini întoarse în fata focului, povesti de viață. Atmosfera este stilată, aristocrată, având acea atemporalitate proprie mediilor intelectuale.
Zona de noapte este la demisol și surprinde prin înălțimea camerelor și luminozitate. Aici este un family room cu un birou minunat sub scară. Doua dormitoare având fiecare dressing-uri mari sunt la stânga și la dreapta , dressing-ul fiind singura concesie făcută contemporanului.
In bai scrinuri elegante servesc drept suport pentru chiuvete, oglinzile au rame de lemn sculptat sau bronz stins și pe pereți sunt tablouri.
Bucătăria, cu mobilier din stejar masiv, blat și back-splash din granit brazilian, este dotată cu aparatură de bucătărie marca Miele și include un espressor profesional încastrat și sertar cald
Clădirea, construită intre 1959-1961, are o structură de rezistență din beton și zidărie cu cadre și planșee din beton armat și a fost restaurată și renovată integral intre 2011 și 2013, iar terasa din fața casei este folosită în mod exclusiv de către proprietarul apartamentului.
mai puțin