https://www.sothebysrealty.ro/wp/wp-content/uploads/2019/11/Casa-Dr-Dobrovici-Lascar-Catargiu-Bucuresti-Artmark-Historical-Estate.jpg

Vila Dr. Dobrovici, prezentată la Emisiunea Vizual

Emisiunea „Vizual din 3 noiembrie 2019, prezentată de Marius Constantinescu și difuzată la TVR3, a prezentat istoria Vilei Dr. Dobrovici din B-dul Lascăr Catargiu nr. 40, București. Este primul episod dintr-o serie de incursiuni în case de patrimoniu, realizate cu sprijinul Artmark Historical Estate.

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos.

Construită între 1919 și 1925 pentru doctorul Anton Dobrovici, vila reprezintă unul dintre cele mai remarcabile exemple de arhitectură rezidențială ce poartă semnătura profesorului Duiliu Marcu.

Bulevardul Lascăr Catargiu este unul din primele bulevarde ale Bucureștiului și beneficiază și astăzi de un fond construit unicat, păstrat aproape intact. Imobilele construite erau menite să evidențieze statutul social al proprietarilor, fațadele având un ”caracter de paradă”.

Naţionalizată în anii comunismului şi compartimentată în mai multe apartamente, casa a fost readusă la forma iniţială după 1990. În 2008 a fost transformată în magazin multi-brand, destinat în exclusivitate vestimentaţiei de lux. Fațada este astăzi restaurată impecabil, iar în interior sunt păstrate tocăria, ușile, balustradele, aducându-se modificări moderne pentru noua funcțiune.

Scris de: Aleksandra Zait

Distribuie:

Articole similare

TUR VIDEO - Castelul generalului austriac Gyulay Ferencz

Filmare cu drona la Castelul generalului austriac Gyulay Ferencz din Hunedoara, construit în secolul XVII de generalul austriac.

Feb 05, 2020
Vezi postare

TUR VIDEO - Conacul Alexandrescu din Guranda

Filmare cu drona la Conacul Alexandrescu din Guranda, Botoșani, construit în 1905 în stil Neoromânesc.

Jan 28, 2020
Vezi postare

Palatul Bragadiru, prezentat la Emisiunea Vizual

Emisiunea „Vizual” din 15 decembrie 2019 a prezentat istoria Palatului Bragadiru.

Jan 21, 2020
Vezi postare

Abonează-te la newsletterul nostru

Povești neștiute despre palate, conace, case istorice și luxul contemporan