https://www.sothebysrealty.ro/wp/wp-content/uploads/2019/11/Casa-Dr-Dobrovici-Lascar-Catargiu-Bucuresti-Artmark-Historical-Estate.jpg

Vila Dr. Dobrovici, prezentată la Emisiunea Vizual

Emisiunea „Vizual din 3 noiembrie 2019, prezentată de Marius Constantinescu și difuzată la TVR3, a prezentat istoria Vilei Dr. Dobrovici din B-dul Lascăr Catargiu nr. 40, București. Este primul episod dintr-o serie de incursiuni în case de patrimoniu, realizate cu sprijinul Artmark Historical Estate.

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos.

Construită între 1919 și 1925 pentru doctorul Anton Dobrovici, vila reprezintă unul dintre cele mai remarcabile exemple de arhitectură rezidențială ce poartă semnătura profesorului Duiliu Marcu.

Bulevardul Lascăr Catargiu este unul din primele bulevarde ale Bucureștiului și beneficiază și astăzi de un fond construit unicat, păstrat aproape intact. Imobilele construite erau menite să evidențieze statutul social al proprietarilor, fațadele având un ”caracter de paradă”.

Naţionalizată în anii comunismului şi compartimentată în mai multe apartamente, casa a fost readusă la forma iniţială după 1990. În 2008 a fost transformată în magazin multi-brand, destinat în exclusivitate vestimentaţiei de lux. Fațada este astăzi restaurată impecabil, iar în interior sunt păstrate tocăria, ușile, balustradele, aducându-se modificări moderne pentru noua funcțiune.

Distribuie:

Articole similare

Stilul tradițional românesc în natură

Jun 02, 2022
Vezi postare

New entry în portofoliul Sotheby’s Realty - România: un spectaculos monument istoric de importanță națională și universală, Cazinoul Slănic-Moldova

Apr 13, 2022
Vezi postare

VERY PERI – Viziunea Pantone asupra coloristicii anului 2022

Mar 28, 2022
Vezi postare

Abonează-te la newsletterul nostru

Povești neștiute despre palate, conace, case istorice și luxul contemporan