https://www.sothebysrealty.ro/wp/wp-content/uploads/2019/08/Vila-Familiei-Goga-Gradina-Icoanei-Bucuresti.jpg

TUR VIDEO - Vila Familiei Goga din București

În 1936, pe o parcelă generoasă din apropierea Parcului Ioanid, poetul Octavian Goga și soția sa, Veturia, demarau lucrările pentru construcția locuinței lor din Capitală.  

Vila a fost ridicată între anii 1936-1938, după planurile arh. Horia Creangă, pionierul arhitecturii moderne românești. Acesta a proiectat o clădire simplă și elegantă, dominată de fațade drepte și de spații vitrate extrem de generoase.

Inserțiile decorative de factură mediteraneană (capitelurile cu motive vegetale, turnul sau ferestrele ornamentate), care se abat de la stilul modernist pur promovat de arhitect, răspund cel mai probabil dorințelor Veturiei Goga.

Casa păstrează și astăzi finisajele originale de cea mai bună calitate: marmură și lemn masiv de nuc, fiind menținută în excelentă condiție de actualii proprietari. 

Locuința beneficiază de o poziționare ultracentrală și de o splendidă grădină de peste 400 mp. A fost până de curând reședința ambasadorului Japoniei la București.

Vă invităm să vă abonați la canalul de Youtube Artmark Historical Estate, urmează și alte tururi video în clădiri încărcate de istorie.

Scris de: Aleksandra Zait

Distribuie:

Articole similare

TUR VIDEO - Castelul generalului austriac Gyulay Ferencz

Filmare cu drona la Castelul generalului austriac Gyulay Ferencz din Hunedoara, construit în secolul XVII de generalul austriac.

Feb 05, 2020
Vezi postare

TUR VIDEO - Conacul Alexandrescu din Guranda

Filmare cu drona la Conacul Alexandrescu din Guranda, Botoșani, construit în 1905 în stil Neoromânesc.

Jan 28, 2020
Vezi postare

Palatul Bragadiru, prezentat la Emisiunea Vizual

Emisiunea „Vizual” din 15 decembrie 2019 a prezentat istoria Palatului Bragadiru.

Jan 21, 2020
Vezi postare

Abonează-te la newsletterul nostru

Povești neștiute despre palate, conace, case istorice și luxul contemporan