https://www.sothebysrealty.ro/wp/wp-content/uploads/2019/05/insula-matita-delta-dunarii-3.jpg

Insula Matița din Delta Dunării

May 24, 2019

În exclusivitate în portofoliul Artmark Historical Estate, singura insulă de vânzare din România în acest moment este un paradis natural aflat în inima Deltei.

Parte din patrimoniul mondial al UNESCO încă din 1991, Delta Dunării constituie una dintre cele mai spectaculoase rezervații naturale din Europa. Turistii care o viziteaza sunt cuceriti de farmecul autentic al zonei. Insula Matița se află la o distanță de aproximativ 45 km de Tulcea, la intersecția Lacurilor Matița și Babina, în mijlocul triunghiului format de Chilia Veche, Sulina și Mila 23.

Din punct de vedere administrativ, Insula Matița aparține de comuna Chilia Veche, una dintre cele mai vechi așezări ale Deltei. În anul 334 î. Hr., aici a funcționat colonia greacă Achillea, numită după Achile, eroul războiului Troian), fortificată de Alexandru Macedon. În hărțile medievale, apare ca cetate genoveză, fiind un punct important în activitatea negustorilor genovezi de la gurile Dunării.

Insula Matița are o suprafață de 6.280 mp și se vinde cu cele opt construcții, cu o suprafață construită desfășurată ce depășește 1.300 mp: unități de cazare, o cherhana, clădiri tehnice și administrative. Acestea au fost complet renovate în exterior în 2018 și mențin imaginea tradițională a locului, fiind acoperite cu stuf.


Regimul asupra terenului de 6280 mp este de drept de superficie, construcțiile fiind în proprietate. Având în vedere frumusețea locului, insula ar putea exploata din plin potențialul turistic și interesul pescarilor pentru această parte a Deltei, fiind gata să își reia funcțiunea de pensiune pe care a avut-o în trecut, cu unități de cazare și cherhana. 

Prețul de pornire al licitației este de 350.000 €, estimarea fiind de 400.000 € - 500.000 €.

Foto: Cătălin Lazăr, We Do Foto

Distribuie:

Articole similare

Proprietăți tradiționale, reconversii contemporane

Nov 22, 2023
Vezi postare

Case frumoase și arhitecții lor celebri

Oct 31, 2023
Vezi postare

Călătorie Transilvană

Oct 23, 2023
Vezi postare

Abonează-te la newsletterul nostru

Povești neștiute despre palate, conace, case istorice și luxul contemporan