https://www.sothebysrealty.ro/wp/wp-content/uploads/2022/12/image.png

Proprietăți de lux din Snagov

Dec 21, 2022

Aproape de oraș, departe de zgomotul cotidian

Evadarea din cotidian nu trebuie să însemne drumuri lungi, de ore întregi, petrecute în mașină. La doar câțiva kilometri de București, în Snagov, puteți avea parte de liniște și vă puteți bucura pe deplin de natură. Iar dacă decideți ca aceste ieșiri în natură să nu mai reprezinte simple escapade și vreți să vă schimbați modul de viață, portofoliul Sotheby’s International Realty Romania oferă numeroase oportunițăți. Mai jos vă prezentăm câteva dintre acestea.

SANCTUARUL DE VIS DIN CODRII VLĂSIEI

La granița cu Bucureștiul, ascunsă în inima Pădurii Petrești din Corbeanca, se află o vilă spațioasă, un adevărat refugiu elegant în natură. Departe de poluarea și de agitația Capitalei, dar suficient de aproape pentru o tranziție rapidă către oraș, proprietatea ne oferă o priveliște rar înâlnită.

Plimbările la aer curat pot deveni ușor parte din rutina noului proprietar, căci grădina plină de vegetație pare nemărginită, continuându-se cu pădurea privată din apropiere.

Mai mult, piscina acoperită, împreună cu șemineul, completează aerul rafinat al locuinței.

Interiorul nu lasă de dorit, încăperile generoase, vitraliile și finisajele clasice atemporale fiind doar câteva dintre elementele care ies în evidență.

Podelele din lemn masiv și tâmplăria amintesc de aerul natural, cald al stejarilor din exterior, împreună oferind un tablou complet, echilibrat. 

Proprietatea se află la prima vânzare de când a fost construită, iar proprietarul se desparte cu greu de ea, împărtășindu-ne următoarea poveste: „De multe ori când mă pregăteam de lansarea proiectului, m-am întrebat cum trebuie să arate casa mea? Am foiletat zeci de site-uri cu proiecte faimoase, cu fotografii de case celebre, cu vile medievale și cu monumente istorice. Și nici unul nu mi s-a părut a fi expresia așteptării mele pentru ea. Îmi spuneam mereu că aș vrea să repete situația casei mele din copilărie, în care nu se putea uita nimeni dacă nu era invitat dar, pe de altă parte, se rezema cu spatele de grădină și de pădure. Și în același timp, să aibă o deschidere largă spre codru și să fie separată, dar și legată de o zonă de servicii. Ba dacă s-ar putea să lase pădurea să pătrundă înlăuntru, ar fi și mai grozav. Și dacă pot duce vegetația să se întindă, simbolic, și în casă, ar fi minunat să pot aprinde și un foc care să nu-mi ecraneze priveliștea spre grădină și spre stejari. Mi-am imaginat din start o casă cu ferestre mari, cât o poartă de fotbal, cu uși largi, cu deschideri prin care natura și pădurea să poată trece și să o îmbrățișeze din toate părțile. Când am pășit prima dată în poiana cu iarbă până-n brâu, înconjurată de stejari înalți, mi-am zis: - Acesta este locul pentru casa mea!”

VILA TOSCANĂ CU CRAMĂ ȘI FOIȘOR

La o aruncătură de băț de Capitală, o vilă toscană ne dă senzația călătoriei în timp și ne transpune într-un univers italian autentic. Cele trei elemente cheie ale proprietății sunt piscina, crama și foișorul, toate acestea îmbinându-se echilibrat într-o singură locuință. Terasa din exterior, alături de piscina înconjurată de natură, oferă un adevărat refugiu dedicat relaxării. Foișorul unde predomină elemente unice precum cărămida arsă și crama pictată, inspiră calm și serenitate.

Confortul modern se îmbină cu elemente de arhitectură și design interior toscane, gândite special de doi arhitecți respectabili, Șerban Sturdza și Luciano Bazzari.

Grădina ne apropie de cultura italiană prin vegetația diversă, dominată de arbuști specifici zonei mediteraneene și prin sculpturile atent răsfirate.

Interiorul este marcat de eleganța mobilierul de lemn masiv și ceramica smălțuită.

Vila din portofoliul nostru oferă viitorilor proprietari o potențială casă de vacanță unică, plină cu accente istorice și arhitecturale impresionante.

VILA CU LOTUȘI DIN SNAGOV, O OAZĂ DE RELAXARE ÎN APROPIEREA BUCUREȘTIULUI

Lacul Snagov este mediul propice pentru lotuși, aceștia întinzându-se generos de-a lungul apei. Foarte aproape de ei, se află o casă de-a dreptul fermecătoare. Construită în perioada interbelică și renovată complet în 2005, această proprietate se distinge de toate celelalte prin deschiderea de 34 de metri spre lac, ce oferă o priveliște plină cu lotuși greu de egalat.

Deși lotușii ne preiau aproape în întregime atenția, dacă ne uităm mai atent, observăm cum vegetația din grădină are și ea multe de oferit. În curte sunt plantați diverși pomi fructiferi precum mere, pere, gutui, cireși și struguri care urcă ușor pe gardul verandei.

Tot în grădină se află un foișor și un spațiu amenajat pentru grătar. Astfel, finalurile de săptămână devin cu adevărat relaxante în proprietatea de lângă lacul Snagov. Atât momentele sociale, în care vă puteți bucura de o masa afară, cât și cele de solitudine în care admirați priveliștea, sunt încurajate. Mai mult, casa îi oferă oportunitatea noului proprietar să-și valorifice creativitatea. Grădina oferă mult spațiu liber care poate fi folosit în moduri diverse, de la plantarea mai multor copaci, la construirea unei pisicine.

Interiorul casei oferă o vedere cuprinzătoare a peisajului. Dormitorul matrimonial este camera în care răsăritul și apusul pot fi savurate din plin.

Proprietatea nu este destinată doar unei singure familii, în schimb, vacanțele îi pot include și pe prietenii apropiați, căci odată cu extinderea din 2005, garajul a fost transformat într-o căsuță primitoare pentru oaspeți.

Aflată în apropierea Bucureștiului, proprietatea reprezintă un refugiu ideal, departe de agitația orașului.

BELVEDERE PE MALUL LACULUI SNAGOV

Apropierea de Lacul Snagov este un adevărat atuu pentru proprietăți. Portofoliul nostru oferă încă o vilă impresionantă, situată pe o fâșie de teren organizat în cascadă. Aceste spații multiple permit o tranziție fluidă dinspre lac către spațiul exterior și mijlocul casei.

Interiorul casei scoate la iveală camere generoase și versatile. Suprafețele vitrate sunt nelipsite, acestea punând în evidență priveliștea spectaculoasă a lacului înconjurat de vegetație.

Parterul este un spațiu ideal pentru petreceri de neuitat, oferind o zonă de living largă și terasa piscinei.

Oaspeții se vor simți și ei în vacanță, deoarece vila dispune de locul perfect pentru ei. Mansarda poate fi considerată un apartament în sine, în care cei invitați au parte de liniște și intimitate. Mai mult, terasa generoasă oferă o priveliște cuprinzătoare a lacului de la înălțime.

Mansarda nu este singurul etaj versatil. Astfel, viitorii proprietari pot profita și de demisol, care oferă trei camere, două băi, două bucătării și spații de depozitare. Proprietatea de față este o alegere excelentă, atât pentru petreceri în jurul piscinei și pavilionului pentru grătar, cât și pentru weekend-uri liniștite pe ponton, în jacuzzi sau la o plimbare cu bărcile pregătite în garaj.

NATURĂ, ARMONIE, ȘI ACCES LA LACUL SNAGOV 

Portofoliul Sotheby’s International Realty Romania vă oferă o reședință perfectă pentru familii în Snagov. Casa realizată în 1993 are o curte generoasă, care vă încurajează să petreceți mai mult timp afară.

Chiar și în timpul sezonului rece vă puteți deconecta în aer liber, în foișor, apoi vă puteți  încălzi cu ajutorul piscinii acoperite sau saunei.

Plimbările până la Lacul Snagov pot deveni ușor un obicei care să-i apropie pe membrii familiei. Interiorul este în curs de renovare, oferindu-i noului proprietar oportunitatea de a-și lăsa amprenta asupra design-ului interior. În același timp, casa oferă o bază solidă pentru viziunea acestuia.

Lemnul și marmura sunt elementele dominante. De la balustradele scării placate cu marmură, la tocărie, bârnele decorative din lemn și șemineele din marmură, aceste detalii oferă un potential considerabil.

Suprafețele vitrate sunt gândite astfel încât legătura cu spațiul exterior să fie cât mai fină și plăcută pentru familia care locuiește înăuntru.

VILĂ CU 5 DORMITOARE ÎN SNAGOV

La doar 10 minute de mers cu mașina în afara Bucureștiului, în Snagov, vă așteaptă o vilă gata pregătită să găzduiască familii mari.

Curtea ce o înconjoară este plină de verdeață și spații largi de care puteți profita. Cei care petrec timp în exterior se pot bucura de o masă afară alături de cei dragi sau de cafeaua de dimineață la aer proaspăt.

Mansarda vilei este și ea impresionantă. Pe lângă spațiul generos care poate fi pus în valoare în cele mai ingenioase moduri, ea dispune și de o terasă de la înălțimea căreia puteți admira peisajul natural în fiecare zi.

 

Numeroasele camere le oferă viitorilor proprietari posibilitatea de a le destina musafirilor. Mai mult, vila pune la dispoziție și un birou versatil.

Author: Cella Constantinescu

Distribuie:

Articole similare

Proprietăți tradiționale, reconversii contemporane

Nov 22, 2023
Vezi postare

Case frumoase și arhitecții lor celebri

Oct 31, 2023
Vezi postare

Călătorie Transilvană

Oct 23, 2023
Vezi postare

Abonează-te la newsletterul nostru

Povești neștiute despre palate, conace, case istorice și luxul contemporan