https://www.sothebysrealty.ro/wp/wp-content/uploads/2023/02/Albastru-si-Origini10.jpg

Pe urmele stilului rustic în România

SATUL ALBASTRU ȘI ORIGINI

Albastru și Origini

Format prin strămutarea și recondiționarea a 4 case vechi de peste un secol, Satul Albastru și Origini reprezintă un tribut adus tradițiilor și zestrei românești de altădată.

Deși aproape de zona urbană (nr. 25 km de Râmnicu Vâlcea), acest sat reprezintă o alternativă potrivită pentru cei care vor să evadeze din cotidian și să se întoarcă la ritmul vieții simple, tradiționale.

Locuințele au toate aceeași alură rustică armonioasă și sunt răsfirate pe un teren lipsit de parcelări simetrice, separate doar de cărări. Printre elementele tradiționale se numără prispa înălțată din pietre de râu și stâlpii de lemn lucrați în stil tradițional românesc.

În prezent, satul găzduiește oaspeți care vor să se bucure de liniște și simplitate. Natura desfășurată blând în fața ochilor, sunetele, aerul curat sunt toate o sursă de energie la fiecare oră a zilei.

Hambarul este inima acestui mic univers, locul de adunare și de stat la vorbă; aici pot avea loc degustări de bucate, de vinuri sau se pot pregăti provizii pentru iarnă ca pe vremuri.

Casele, denumite sugestiv, delimitează un univers între zori de zi și amurg, un univers inspirat de origini și stabil, cu rădăcini puternice.

Căsuța numită Zori de Zi le-a amintit proprietarilor actuali de “acele bunici cochete care mereu poartă ruj și cercei cu pietre prețioase, chiar dacă le găsești îmbrăcate în halat de casă”. Aceasta a fost construită inițial pentru o familie numeroasă și oferea tuturor membrilor confortul și intimitatea de care aveau nevoie.

Soba cu lemne de la parter este elementul coagulant. La căldura ei, poveștile de final de zi, în familie, sunt la ele acasă.  

Casa Amurg, în vârstă de 150 de ani, este dominată de prezența lemnului, fibra naturală care aduce căldură. O casă în care simți toropeala plăcută a amurgului.

Casele Rădăcini și Origini au peste un veac, prima captând imediat atenția cu albastrul electrizant din exterior. A doua moștenește decorațiuni și țesături ale familei care locuia în ea pe vremuri. Aceste detalii contribuie la experiența autentică pe care o oferă întreg satul. 

Casele din satul Albastru și Origini alcătuiesc împreună un întreg univers rustic și duc povestea României de altădată mai departe.

CABANĂ DIN LEMN ROTUND ÎNCONJURATĂ DE PĂDURE

De-a lungul unei cărări lungi, croite printr-o pădure stufoasă, sunt răsfirate case, fiecare bucurându-se de intimitatea ei în natură.

Una dintre acestea, care se află în portofoliul Romania Sotheby's International Realty, a fost construită în 2007 și a folosit lemnul ca material principal.

Buștenii rotunzi, aliniați pe orizontală îi dau locuinței un aer armonios și oferă interiorului senzația de contopire cu natura. Tradiția este încastrată în broderiile de la fereastră, în blidele din lut, ușa pictată cu modele populare și poarta sculptată de la intrare. Cu toate acestea, refugiul înconjurat de natură se adaptează vremurilor noastre prin asigurarea unui confort pe măsură.

Terenul verde și iazul din curte transformă proprietatea într-o adevărată oază de liniște.

Odată ce vremea se încălzește, vă puteți bucura de momente relaxante cu familia în foișorul dotat cu grătar.

NESTEMATA MUNȚILOR APUSENI

Aproape de Cluj, la doar 45 km depărtare, la răscrucea apelor din Valea Iernii și Valea Negrii, apucați pe un drum prin pădure și ajungeți într-un luminiș de verdeață.

Aici a fost construită o pensiune bătută în piatră, mărginită de natura sălbatică. Priveliștea impunătoare și aerul de munte îi însoțește pe oaspeți la cafeaua de dimineață, savurată pe terasele boeme ale vilei.

Lemnul este elementul central al proprietății, având un rol dublu. La exterior, el contribuie la arhitectura în stil rustic, iar la interior completează mobilierul și creează o atmosferă de cabană contemporană, echilibrată din punct de vedere cromatic.

Numărul mare de camere este un plus, dacă ne gândim la utilizarea proprietății. Printre alte atribute ale proprietății se numără restaurantul, cu o capacitate de 300 de persoane, camera cu sare, sauna și șemineul. Împreună cu spațiul din exterior, pensiunea reprezintă o alegere perfectă pentru evenimente corporate, nunți sau concedii în natură.

Copiii - mici sau mari – au multe lucruri de făcut aici. Cei mici își pot petrece timpul la locul de joacă din interior, iar cei mai mari pot alege să folosească spațiul special amenajat pentru jocuri precum airsoft, paintball sau șah.  

Autor: Cella Constantinescu

Distribuie:

Articole similare

Proprietăți tradiționale, reconversii contemporane

Nov 22, 2023
Vezi postare

Case frumoase și arhitecții lor celebri

Oct 31, 2023
Vezi postare

Călătorie Transilvană

Oct 23, 2023
Vezi postare

Abonează-te la newsletterul nostru

Povești neștiute despre palate, conace, case istorice și luxul contemporan