https://www.sothebysrealty.ro/wp/wp-content/uploads/2022/12/Constantin-Prisecaru-Managing-Partner-Romania-Sothebys-International-Realty.png

Interviu: Ce caută clienții atunci când vor să cumpere un bun de lux

Dec 08, 2022

Cu ocazia lansării noului model BMW Seria 8, Constantin Prisecaru - Managing Partner, Romania Sotheby’s International Realty, a acordat un interviu amplu celor de la BMW Proleasing Motors.

Acesta a vorbit despre “atracția luxului”, mai precis despre ce își dorește clientul modern atunci când decide să cumpere un bun de lux și care sunt principalele provocări în a convinge oamenii să facă astfel de achiziții.

Mai jos puteți regăsi o parte din interviul acordat.

1. Care sunt așteptările unui client atunci când cumpără un bun de lux — în cazul acesta un imobil? Și cum vine Romania Sotheby’s International Realty în întâmpinarea acestor așteptări?

Atunci când decid să cumpere o proprietate de lux, așteptările clienților nu sunt legate doar de dimensiuni, aspectul exterior, designul interior și calitatea finisajelor, ci și de poziționare, vecinătăți, de facilitățile existente în zonă s.a.m.d. Mai mult, proprietățile aflate în zone premium de tip boutique sau cu povești asociate, în cazul caselor istorice, atrag din ce în ce mai mult, prin unicitatea și statutul pe care îl conferă proprietarilor.

În plus, clienții care caută proprietăți rezidențiale de lux se așteaptă ca întregul proces de intermediere, dar și serviciile oferite să fie la același standard.

În acest proces, Romania Sotheby’s International Realty are o abordare 360, oferind servicii de evaluare, documentare, consultanță, promovare și beneficiind de know-how în resurse de finanțare, cadrul legislativ, restaurare, design interior șamd. Nu în ultimul rând, este singura companie de consultanță imobiliară din România specializată în promovarea și tranzacționarea proprietăților istorice și artistice, parte a patrimoniului românesc: palate, castele, conace și vile vechi de secole.

Astfel, venim în întâmpinarea clienților cu un portofoliu vast, care înglobează atât clădiri contemporane (penthouse-uri, ranch-uri, vile smart etc.), cât și clădiri istorice de patrimoniu din orașele mari ale țării (Casa Niculescu-Dorobanțu, Palatul Maurice Blank, Casa Breslelor etc).

2. Una dintre misiunile Romania Sotheby’s International Realty este conservarea și reabilitarea imobilelor istorice. Care sunt principalele provocări în restaurarea / actualizarea unui astfel de imobil astfel încât să își păstreze valoarea istorică, dar să fie totodată și dezirabil pentru cumpărătorul modern?

Misiunea Romania Sotheby’s International Realty este de atragere a investitorilor pentru repunerea în circuitul privat - economic, cultural, turistic sau comercial a imobilelor cu valoare istorică, nu doar restaurarea sau conservarea lor.

Importantă este reconversia imobilelor istorice în clădiri adaptate ca funcționalitate zilelor noastre, în care să se poată desfășura o activitate economică, culturală, turistică, fie să reprezinte o reședință privată încadrată în lifestyle-ul contemporan.

Principala provocare în a atrage investitorii, privați sau instituționali, este dată de viziunea pe care trebuie să o aibă sau să le fie indusă, pentru a vedea potențialul uriaș al patrimoniului construit, pentru a realiza proiecte unice, rezidențiale sau comerciale.

Cei care investesc în imobile istorice și le restaurează sunt cei care au viziune și recunosc valoarea adăugată a unui bun care este parte dintr-un patrimoniu finit.

3. Casa care vorbește cu tine — interacțiunea clientului modern și nevoia sa de tehnologie într-un imobil de lux. Cât de mult contează pentru clientul modern infuzia tehnologică într-un imobil de lux?

Imobilele cu tehnologie înglobată se bucură de un interes tot mai crescut și pe plan local, iar motivele sunt lesne de înțeles. Proprietățile smart permit un nivel avansat de personalizare și de control, conducând implicit la timp și bani economisiți, atribute esențiale în această eră a tehnologizării.

Infuzia tehnologică dintr-un imobil, de istoria sa sau de celelalte caracteristici ale imobilului (design interior, localizare, facilități). Iar dacă toate aceste caracteristici sunt îndeplinite, suntem aproape să spunem că am găsit “locuința ideală”. Pentru că, în definitiv, luxul înseamnă, printre altele, să ai posibilitatea să alegi, necondiționat, proprietatea care ți se potrivește cel mai bine.

4. Un imobil impozant, care transmite putere, se face remarcat mai degrabă prin design, materiale/finisaje sau prin istoricul său?

Nu există o regulă în acest sens, aș spune că povestea depinde de privitor. Un imobil poate transmite impozanță prin mai multe aspecte: unicitate arhitecturală, autenticitate, dar și prin poveștile și legendele de care este înconjurat.

Există proprietăți care se remarcă printr-un stil arhitectural contemporan deosebit, care însă nu au povești în spate și clădiri istorice cu povești impresionante, care dau solemnitate locului.

În general, în situația în care nu cunoaștem istoria unei clădiri, suntem atrași de aspectul exterior și de elementele arhitecturale, iar mai apoi de istoria acesteia.

În cazul caselor cu design contemporan, arhitectura futuristă / minimalistă și geometrica spațială se remarcă oriunde le vedem, emanând eleganță și bun gust.

5. Cum ați descrie un imobil confortabil în zilele noastre? Ce nu trebuie să îi lipsească?

Tehnic vorbind, cred că un imobil confortabil ar trebui să fie bine poziționat, astfel încât să permită accesul rapid la zonele de interes. Trebuie să fie înconjurat cât mai mult spațiu verde, iar în ceea ce privește aspectul interior, să fie luminos și să aibă spații dedicate în care să-ți poți desfășura activitățile sau hobby-urile (de la birou la piscină și sală fitness); să aibă planul încăperilor bine gândit, cu dressing-uri și băi la fiecare dormitor și dotări smart comandate prin aplicații direct din telefon. Însă, poate cel mai important, nu trebuie să-i lipsească sentimentul de familiaritate, acel sentiment care te face să numești un loc “acasă”.

Author: Liviu Mihai

Distribuie:

Articole similare

Proprietăți tradiționale, reconversii contemporane

Nov 22, 2023
Vezi postare

Case frumoase și arhitecții lor celebri

Oct 31, 2023
Vezi postare

Călătorie Transilvană

Oct 23, 2023
Vezi postare

Abonează-te la newsletterul nostru

Povești neștiute despre palate, conace, case istorice și luxul contemporan