https://www.sothebysrealty.ro/wp/wp-content/uploads/2019/11/1.-Catalog-Toamnă-2019-Artmark-Historical-Estate-copertă-72-dpi.jpg

Am lansat Catalogul Toamnă 2019

Nov 13, 2019

Cele mai cunoscute clădiri scoase spre vânzare, emblematice pentru istoria arhitecturii și orașele din care fac parte, sunt: Garajul Ciclop și Cinematograful Scala din București, Hotelul Continental din Cluj-Napoca, Casa Neuman din Arad, Casa Ankele din Botoșani, Vila Cantacuzino din Călimănești.

Casa Neuman Arad - Catalog Toamnă 2019 AHE (0)
Casa Neuman Arad - Catalog Toamnă 2019 AHE

Catalogul Toamnă 2019 cuprinde 22 de proprietăți istorice și 21 contemporane, majoritatea aflate în exclusivitate în portofoliul companiei noastre. Cel mai vechi imobil datează din 1836 și este un monument istoric clasa A – Casa Ankele din centrul Botoșaniului. Cea mai mare suprafață construită este 16.168 mp, Garajul Ciclop. Cea mai scumpă proprietate are un preț la cerere estimat la peste 25 de milioane de Euro.

Casa Ankele din centrul Botoșaniului, monument istoric clasa A

Alte imobile reprezentative cu istorii prezentate în catalog sunt: Vila Athanasovici din București, construită între 1897-1911 după planurile arhitectului Dimitrie Maimarolu, Școala Evanghelică Săsească din Sânpetru (construită la sfârșitul sec. XIX), Casa Gheorghe Nica din Brașov (sec. XIX), Blocul interbelic Poppa din centrul Constanței. Câteva dintre proprietățile prezentate în catalog beneficiază deja de proiecte de conversie în hotel/ pensiune și autorizație de construire. Implementarea unor funcțiuni hoteliere în cadrul unor clădiri istorice este o tendință în creștere pe piața din România.

Școala Evanghelică Săsească din Sânpetru, jud. Brașov

„Pe lângă faptul că o astfel de clădire conferă proprietarului posibilitatea de a deține un produs unic, irepetabil în zilele noastre, și implicit prestigiul unui loc încărcat de istorie și/sau semnat de un arhitect celebru, există și o latură pragmatică, ce implică posibilitatea implementării unui concept actual de trai sau muncă în cadrul unei astfel de proprietăți. În acest mod, pe lângă faptul că o clădire istorică amplasată central își păstrează atractivitatea în timp, există și satisfacția salvării și reintegrării în circuitul folosinței prezente și viitoare a unei proprietăți ce reprezintă o parte din cultura noastră.”, explică Monica Barbu, CEO Artmark Historical Estate.

Sânpetru, jud. Brașov

Secțiunea dedicată construcțiilor recente, Artmark Contemporary Estate, propune atât vile exclusiviste, apartamente, penthouse-uri, cât și resorturi în care funcționează business-uri în domeniul ospitalității deja cunoscute: Carpathian Estate din Buzău, Hanul Balaban din Transilvania, Centrul Aroma din Cluj Napoca, Castelul Prințul Vânător din Turda, Cluj.

Artmark Historical Estate lansează de două ori pe an cataloagele cu imobilele nou adăugate în portofoliu. Ediția Primăvară 2019 a cuprins inclusiv o insulă din Delta Dunării, singura insulă de vânzare din România la momentul respectiv.

Catalogul Toamnă 2019 este disponibil la sediul Artmark Historical Estate din Palatul Cesianu-Racoviță, str. C. A. Rosetti nr. 5, București, și poate fi răsfoit online.

Distribuie:

Articole similare

Pe urmele bijuteriilor arhitecturale din București

Nov 28, 2022
Vezi postare

Cum ar fi să devii castelan de Transilvania?

Nov 16, 2022
Vezi postare

Stil de viață la înălțime

Oct 28, 2022
Vezi postare

Abonează-te la newsletterul nostru

Povești neștiute despre palate, conace, case istorice și luxul contemporan